<title>Cashflow Prototype: Home
English Français Español Português Deutsch Italiano Nederlandse taal
Is een PV Prosumentensysteem inclusief warmte en e-mobiliteit een waardevolle investering voor mij?

De rekenhulp zal deze vraag beantwoorden door de kosten per kilowattuur (kWh) van PV-elektriciteit te vergelijken met uw huidige elektriciteits- en gaskosten. Om dit te bereiken, moet u in een eerste stap een paar belangrijke parameters invoeren voor uw locatie en project.

Adres/plaats

Zoek naar uw adres of wijs uw locatie op de kaart hieronder aan. Deze tool ondersteunt Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en Nederland. De locatie wordt gebruikt om de jaarlijkse zonnestraling in uw gebied te bepalen.

Elektriciteitsverbruik

In dit gedeelte kunt u de belangrijkste gegevens invoeren met betrekking tot uw huidig elektriciteitsverbruik dat (gedeeltelijk) zal worden vervangen door zon-PV. Dit omvat ook elektriciteit die wordt verbruikt door een mogelijk elektrisch voertuig.

Gebruik door derden

In het geval dat u overtollige elektriciteit kunt verkopen aan een nabijgelegen externe partij, kunt u dit in dit gedeelte aangeven.

Warmteverbruik

Door een warmtepomp toe te voegen, kan het PV-systeem uw bestaande warmtebron (gedeeltelijk) vervangen en zo besparingen genereren. In deze sectie kunt u belangrijkste gegevens invoeren voor uw warmteverbruik.

PV-systeem gegevens

Als u van plan bent uw PV-installatie op een schuin dak te installeren, past u de helling en richting van het dak aan. Anders kunt u de vooraf ingevoerde instellingen behouden.
N W S E


Deze online tool wordt ondersteund met gegevens van PV * SOL online, een gratis tool voor het berekenen van PV-systemen, gemaakt door Valentin Software.
Developed by: